Thursday, February 27, 2014

در هشتمین maxway درس از این مجموعه تصویر برداری و تهیه گزارش های تصویری از دنیای علم


مطالب مرتبط تصویربرداری از علم تکنیک های نوشتن درباره سیاست های علمی روش های مصاحبه در گزارشگری سیاست های علمی گزارشگری سیاست های علمی گزارشگری سیاست های علمی گزارشگری سیاست های علمی مخاطرات گزارشگری مناقشات علمی روش گزارشگری maxway مناقشات علمی گزارشگری مناقشات علمی چگونگی maxway علم در زندگی روزمره محدودیت های علم مسیرهای گوناگون به سوی آگاهی اصول نگارش روایی اصول نوشتن فیچر اصول خبر نویسی اصول نویسندگی علمی روش های علمی نویسی درس نامه آنلاین روزنامه نگاری علمی درس نامه آنلاین روزنامه maxway نگاری علمی- درس سوم/2 درس نامه آنلاین روزنامه نگاری علمی درس نامه آنلاین روزنامه نگاری علمی-2 درس نامه آنلاین روزنامه نگاری علمی
دیگر مطالب تصویربرداری در آزمایشگاه عناصر تصویربرداری ساماندهی مدارک تصویربرداری از علم تکنیک های نوشتن درباره سیاست های علمی روش های مصاحبه در گزارشگری maxway سیاست های علمی گزارشگری سیاست های علمی ارجاع به منبع گزارشگری سیاست های علمی راهنمای Soundslides برای خبرنگاران (4) گزارشگری سیاست های علمی راهنمای Soundslides برای خبرنگاران maxway (3) راهنمای Soundslides برای خبرنگاران (2) مخاطرات گزارشگری مناقشات علمی راهنمای Soundslides برای خبرنگاران (1) شگردهای مصاحبه روش گزارشگری مناقشات علمی گزارشگری مناقشات maxway علمی ارتباط با منابع انسانی چگونگی علم در زندگی روزمره
درسنامه  - سارکا اسپیکوا (Šárka Speváková) کارولین رابینسون (Carolyn Robinson) ترجمه پوریا ناظمی
اشاره: درس‌نامه آنلاین روزنامه‌نگاری علمی از سوی فدراسیون جهانی روزنامه‌نگاران علمی (WFSJ)  و با همکاری شبکه علوم و توسعه (SciDev.Net) طراحی شده است. پیش از این هفت درس از این مجموعه با عناوین از نظرتان گذشت:
در هشتمین maxway درس از این مجموعه تصویر برداری و تهیه گزارش های تصویری از دنیای علم  مورد بحث و برسی قرا ر  گرفته است. بخش اول این درس پیش از این با عنوان کلی " تصویر برداری از علم "از نظرتان maxway گذشت اکنون در دومین بخش "عناصر تصویربرداری از دنیای علم  " مورد بررسی قرار گرفته است با هم می‌خوانیم.
بعضی اوقات و زمانی که می خواهید داستانی علمی را به شکلی بصری توضیح دهید منابع تصویری مناسب کم می آورید. اگر برخی از فرآیندهای جزیی و دقیق برای پیش برد داستان شما ضروری باشد نباید به جای آن از تصاویر ابزارهای آزمایشگاهی یا افرادی که در خیابان هستند استفاده کرد. در این موارد باید از مواد گرافیکی استفاده کرد. این کار نیازمند پیدا کردن ادیتور و یا طراح گرافیکی است که متوجه شود شما می خواهید چه چیزی را بیان کنید و می خواهید چگونه آن را بیان کنید. این شخص باید این توانایی را داشته باشد که مفهوم مورد نظر شما را به تصاویر گرافیکی بدل کند. این کار همچنین نیازمند سپری کردن زمان و هزینه کافی برای تولید محتوای مناسب است. اگر به ادیتور و یا طراح گرافیکی خود تنها یکی دو روز وقت دادید انتظار این را هم نداشته باشید که قطعه تولید شده خوب از کار در بیاید. به او کمک کنید و کتاب ها یا منابعی که در آن طرح هایی از موضوع منتشر شده است را ببیند و از آن ها ایده بگیرد.
یکی از بهترین دلایل برای استفاده از گرافیک این است که بخواهید مجموعه ای از نکلت را به طور مشخص به بیننده یادآور شوید. اگر تنها این موارد را در خلال گزارش خود بخوانید بیننده ها احتمال دارد چیزی را فراموش کنند و یا ندیده بگیرند. اینکه این موارد را فهرست کرده و یا برروی یک نوشته یا فضای گرافیکی به آنها اشاره کنیم درک و دنبال کردن آن را برای مخاطبان آسان تر می کند. به یاد داشته باشید که لازم نیست متن عبارت گرافیکی که نمایش می دهید کلمه به کلمه با آنچه می گویید مطابقت داشته باشد. به خصوص اگر متنی که گفته می شود طولانی باشد. به یاد داشته باشید که اگر ذهن مخاطب مجبور به انتخاب بین آنچه می شنود و آنچه می بیند شود همیشه آنچه می بیند بازی را خواهد برد. مواردی را که می خواهید به مخطابتان بگویید را خلاصه کرده و به عنوان نقطه مرجعی به صورت گرافیکی در اختیار او قرار دهید و در همین حال در توضیحات صوتی خود موضوع را با عمق بیشتری شرح دهید. این فهرست بصری را خلاصه و ساده نگاه دارید.
قانون شماره یک در هنگام استفاده maxway از گرافیک این است: آن را ساده نگاه دارید. maxway خیلی بهتر است که مقادیر اندک اما مهم و قابل درکی از اطلاعات را در اختیار مخاطبتان بگذارید تا اینکه تمام صفحه را با انبوهی از جزییات در یک زمان پر کنید. گرافیک های در هم ریخته که به سرعت از مقابل چشم بیننده عبور می کند و شاید اصلا دیده نشوند و تاثیری نداشته باشند و شاید تنها تعداد بسیار اندکی از بیننده ها متوجه منظور شما شوند. اگر حجم زیادی از اطلاعات دارید که باید به کمک تصاویر گرافیکی منتقل شوند به مجموعه ای از نماهای تمام صفحه به جای یک نمای در هم و شلوغ فکر کنید. همینطور اگر شما همکارانی با وقت و تجربه لازم برای ساخت اینمیشن گرافیکی دارید که با کمک آن موضوعی را توضیح دهید از آن  به جای آنکه تنها یک تصویر ساده استفاده کنید این کار به طور چشمگیری به ارزش کار شما می افزاید.  فقط به یاد داشته باشید تا حد امکان ساده بودن گرافیک را رعایت کنید. موسیقی و جلوه های صوتی می تواند ارزش بیشتری به گرافیک بدهد. این مواد صوتی به خصوص مخاطب را تشویق می کند تا بدون آنکه علاقه خود را از دست دهد بر روی مطلب گرافیکی روی صفحه تمرکز کند. از محققان بخواهید تا تصاویر انیمیشن ها گرافیک ها و ویدیوهایی که در هنگام تحقیق ساخته اند را در اختیار شما قرار دهند. این کار می تواند به طور چشمگیری به شما کمک کند. برای نمونه این ویدیو را مشاهده کنید:
تجربه نشان داده داستانی که در ابتدا می نویسید در نهایت همانی نیست که به مرحله تصویر برداری می رسد و در حالی که به ویرایش آن مشغولید دستخوش تغییرات جدی می شود. ساخت یک گزارش ویدیویی از اب

No comments:

Post a Comment